ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (14.09.21) ΝΕΑ 60η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι/σες σας ενημερώνουμε για την νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19

1. Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους υπαλλήλους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) με δική τους δαπάνη.

2. Καθορισμός αριθμού εργαζομένων με τηλεργασία, στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί μέχρι την έναρξη ισχύος της κ.υ.α.

3. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

 4. Εξυπηρέτηση κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας.

5. Τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου.

6. Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή μέχρι 7 ατόμων.

7. Τα επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) δύνανται να υλοποιούνται με φυσική παρουσία, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΝΕΑ 60η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID 19